donderdag, juli 19, 2012

Ministries

Inmiddels hebben we twee ministries gehad: kinderwerk (slum area) en de Esther vrouwengroep.

Kinderwerk: Mayer (JmeO Jakarta) is de contactpersoon, die sinds februari wekelijks naar Noord Jakarta gaat om Gods liefde aan deze kinderen (moslims) te laten zien. Zij doet dit op een heel praktische manier, zoals het aanleren van liedjes of dansen.
Afgelopen dinsdag wordt ons team door zo'n 50 kinderen opgewacht, die ons verwelkomen met een dans en een drama. Er staat ook een groep moeders naar ons te kijken en na de opvoering van de kinderen hebben wij in kleinere teams kennis met de kinderen gemaakt en spelletjes gedaan, zoals "Schipper mag ik overvaren..". en gevoetbald. Aan het eind krijgt elk  kind een kleurplaat en een pen van ons mee en met sommigen hebben we zelfs kunnen bidden. In plaats van de naam Jezus hebben we Tuhan (=Heer) gebruikt.    





De Esther vrouwengroep, die wekelijks al 14 jaar bij elkaar komt, bestaat uit vrouwen met verschillende kerkelijke achtergronden en soms wordt het zelfs bezocht door Moslimvrouwen. Ze hebben hun samenkomst aan huis, waarbij er tijd is voor lofprijzing, aanbidding en delen vanuit Gods Woord. Na een heerlijke tijd van aanbidding, geleid door een van de Indonesische vrouwen, hebben twee vrouwen vanuit ons team een korte getuigenis gegeven en hen mogen bemoedigen. Daarna zijn we in kleine groepjes uit elkaar gegaan en hebben we tijd genomen om voor hun noden te gaan bidden. De vrouwen zijn erg open en het is een voorrecht om voor hen te mogen bidden.



De volgende keer zullen we jullie iets vertellen over de teamvoorbereidingen en de verschillende processen waar we zelf doorheen gaan. God is goed en vanuit warm Jakarta willen we jullie heel hartelijk danken voor jullie trouwe gebeden. Gods zegen!

Geen opmerkingen: